Pred in po Ljubljanskem maratonu

📅 11. oktober 2018 | 📍 Ljubljana | Blaž Strožer

Opis:

Večina rekreativnih tekačev je prepričanih, da so intenzivni treningi v zadnjih tednih pred maratonom odločilni, da je treba iz sebe stisniti še zadnje moči, saj bodo le tako lahko na maratonu dosegli najboljši rezultat. Takšno razmišljanje je popolnoma napačno. Na štart tekaške preizkušnje bi namreč morali priti spočiti in na vrhuncu svoje pripravljenosti, kar pa s konstantno ali celo večjo količino treninga v zadnjih tednih nikakor ni mogoče. Govorili bomo o tem, kako trenirati in se prehranjevati zadnje tedne pred maratonom in kako tik pred velikim nastopom.

Kaj pa po maratonu? Optimalna regeneracija se začne takoj, ko pridemo v cilj. Zelo pomembno je, kaj storimo v prve pol ure po tekmi in tudi v dneh po tem.

Za veliko rekreativcev se po maratonu tek do naslednje sezone konča. Če s pravo športno aktivnostjo nadaljujemo tudi pozimi, lahko velik del tekaške pripravljenosti prenesemo v naslednjo tekaško sezono. To pomeni, da bomo naslednjo sezono pričeli na višji ravni kot prejšnjo in bo potencial za napredek večji. Spoznali bomo aktivnosti, s katerimi se je ‘pametno’ ukvarjati pozimi, da spomladi pričnete s tekom optimalno pripravljeni.


📸 Foto

Oglejte si utrinke iz zadnjega skupnega treninga ekipe Predani korakom s tekaškim trenerjem Blažem Strožerjem v Ljubljani tukaj.

🎬 Video

Oglejte si, kaj smo delali na zadnjem treninu pred Ljubljanskim maratonom? Več tukaj.

ℹ️ Vodič

Vse, kar morate pred in po vašem nastopu na Ljubljanskem maratonu. Blaž svetuje tukaj.