🏃 Tekaški trening z Blažem Strožerjem

V sredo, 16. oktobra, se nam pridruži na tekaškem treningu pod vodstvom tekaškega trenerja Blaža Strožerja. Dobimo se na dvorišču PE Zavarovalnica Sava Ljubljana na Dunajski 8.  

Kako trenirati v zadnjih tednih pred Ljubljanskim maratonom

Večina rekreativnih tekačev je prepričanih,  da je potrebno še zadnje tedne oziroma dni pred maratonom na treningih stisniti še zadnje moči iz sebe, ker mislijo, da bodo le tako na maratonu dosegli najboljši rezultat. Takšno razmišljanje je popolnoma zgrešeno, saj bi morali na štart priti spočiti in na vrhuncu svoje pripravljenosti, kar pa z enako ali celo večjo količino treninga nikakor ni mogoče.

Na našem srečanju bomo zato govorili predvsem o smernicah za treninge v zadnjih tednih pred maratonom in kako se prehranjevati, naučili pa se bomo tudi, kako postopati tik pred velikim nastopom.

Kaj in kako po tekmi

Za optimalno regeneracijo po tekmi je zelo pomembno, kaj storimo že v prve pol ure do uro po tekmi. Boljša in hitrejša regeneracija je odvisna tudi od našega vedenja v naslednjih dneh po tekmi, zato se bomo dotaknili tudi tega področja.

V sredo, 16. oktobra, se ob 17. uri dobimo na dvorišču PE Zavarovalnica Sava Ljubljana – trening bo sestavljal aktivni del, aktivacijske vaje, odtekli bomo del trase Ljubljanskega maratona, ob koncu pa poskrbeli še za sproščanje in raztezanje. 

Število mest je omejeno, zato se na trening čim prej prijavi prek spodnjega obrazca.

Utrinki s treninga