🏃 Tekaški trening za Novomeški polmaraton

🗓️ 17. 9. 2019 | 📍 Novo mesto 

Zaradi premajhnega števila prijav je dogodek odpovedan. Hvala za razumevanje.

– ekipa Predani korakom


 
V torek, 17. septembra 2019, bomo na tekaškem treningu v Novem mestu pod vodstvom Primoža Kobeta, našega najuspešnejšega maratonca zadnjega desetletja, spoznali metodo pospeševanj, ki je sestavni del enote lahkotnega teka. Na dogodek se lahko prijavite spodaj.

»Videti tekača ali tekačico nad 60 let, kako ‘šprinta’ po atletskem stadionu, je navdihujoče. In mnogi, ki so v cilju Ljubljanskega maratona videli starejšega tekača, ki šprinta v cilj, so si želeli, da bi lahko tudi oni tako hitro tekli. Menim, da ima hitrost pomlajevalni učinek in zavira staranje,« pravi Primož Kobe, naš najuspešnejši maratonec zadnjega desetletja ter organizator Novomeškega polmaratona.

V svoji tekaški skupini ima nekaj starejših tekačev in tekačic, ki v skupini kot rosno mladi mladeniči tečejo po stadionu. Njihova motorika in sposobnost razvijanja sile in hitrosti jih dela mlade. Najbrž so tudi efekti po vadbi na njihovo telo blagodejni in pomlajevalni – telo je prekrvavljeno, gradi močnejša tkiva in možgani so prevetreni.

Na tekaškem treningu v Novem mestu nam bo Primož predstavil metodo pospeševanj, ki je sestavni del enote lahkotnega teka. Ne skrbite trening ne bo zahteven in bo primeren za vse tekaške navdušence.

Kot pravi, se osnovni recept za hitrejši tek glasi: če želite teči hitreje, potem morate od časa od časa tudi teči hitreje! Sliši se enostavno, a je daleč od tega.

O Primožu

Primož Kobe je naš najuspešnejši maratonec zadnjega desetletja. Je udeleženec olimpijskih iger v Londonu, evropskih in svetovnih prvenstev, rekorder Ljubljanskega polmaratona, njegov najhitrejši čas v maratonu pa je zavidljivih 2:14:50. Po izobrazbi je profesor športne vzgoje, v Novem mestu vodi Športno rekreativno društvo Fit klub, je organizator Novomeškega 1/2 maratona, avtor člankov v reviji Polet 02 in še kaj.