­čĆâ Teka┼íki trening za Novome┼íki polmaraton

­čŚô´ŞĆ 17. 9. 2019 | ­čôŹ Novo mesto┬á

Zaradi premajhnega števila prijav je dogodek odpovedan. Hvala za razumevanje.

– ekipa Predani korakom


 
V torek, 17. septembra 2019, bomo na teka┼íkem treningu v Novem mestu pod vodstvom Primo┼ża Kobeta, na┼íega najuspe┼ínej┼íega maratonca zadnjega desetletja, spoznali metodo pospe┼íevanj, ki je sestavni del enote lahkotnega teka. Na dogodek se lahko prijavite spodaj.

┬╗Videti teka─Źa ali teka─Źico nad 60 let, kako ‘┼íprinta’ po atletskem stadionu, je navdihujo─Źe. In mnogi, ki so v cilju Ljubljanskega maratona videli starej┼íega teka─Źa, ki ┼íprinta v cilj, so si ┼żeleli, da bi lahko tudi oni tako hitro tekli. Menim, da ima hitrost pomlajevalni u─Źinek in zavira staranje,┬ź pravi Primo┼ż Kobe, na┼í najuspe┼ínej┼íi maratonec zadnjega desetletja ter organizator Novome┼íkega polmaratona.

V svoji teka┼íki skupini ima nekaj starej┼íih teka─Źev in teka─Źic, ki v skupini kot rosno mladi mladeni─Źi te─Źejo po stadionu. Njihova motorika in sposobnost razvijanja sile in hitrosti jih dela mlade. Najbr┼ż so tudi efekti po vadbi na njihovo telo blagodejni in pomlajevalni – telo je prekrvavljeno, gradi mo─Źnej┼ía tkiva in mo┼żgani so prevetreni.

Na teka┼íkem treningu v Novem mestu nam bo Primo┼ż predstavil metodo pospe┼íevanj, ki je sestavni del enote lahkotnega teka. Ne skrbite trening ne bo zahteven in bo primeren za vse teka┼íke navdu┼íence.

Kot pravi, se osnovni recept za hitrej┼íi tek glasi: ─Źe ┼żelite te─Źi hitreje, potem morate od ─Źasa od ─Źasa tudi te─Źi hitreje! Sli┼íi se enostavno, a je dale─Ź od tega.

O Primo┼żu

Primo┼ż Kobe je na┼í najuspe┼ínej┼íi maratonec zadnjega desetletja. Je udele┼żenec olimpijskih iger v Londonu, evropskih in svetovnih prvenstev, rekorder Ljubljanskega polmaratona, njegov najhitrej┼íi ─Źas v maratonu pa je zavidljivih 2:14:50. Po izobrazbi je profesor ┼íportne vzgoje, v Novem mestu vodi ┼áportno rekreativno dru┼ítvo Fit klub, je organizator Novome┼íkega 1/2 maratona, avtor ─Źlankov v reviji Polet 02 in ┼íe kaj.