5 poletnih aktivnosti za vsakogar

Poletje je tu in zagotovo v tem obdobju namenite več prostega časa sebi. Poležavanje na plaži ali srkanje priljubljene pijače v mestnem središču sta sicer mamljiva, a so prav ti topli in suhi dnevi kot nalašč ustvarjeni za bolj aktivno preživljanje prostih uric.

Predani korakom seveda nikoli ne počivamo. Naša nemirna narava nas vodi iz zaprtih prostorov na sonce in takrat, ko nismo aktivni na kulturnem področju, razmšljamo, kako bi okrepili svoje telo in izboljšali telesno kondicijo.

Za vas smo tokrat pripravili nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali aktivno preživeti poletje in se ob tem neizmerno zabavati ter prilagoditi zunanjim dejavnikom, kot je denimo poletna vročina.

Ob tem ne pozabite, da lahko preko naše spletne strani oddate tako svoje  telesne, kot tudi  kulturne aktivnosti, meter ravnovesja pa vam bo pokazal, kakšno je vaše (ne)ravnovesje.

Joga

Čas je, da razvijete svojo blazino za jogo in odkrijte kombinacijo fizičnih in duševnih vaj, ki jo širom sveta izvajajo že stoletja. Ali ste mladi ali starejši, s prekomerno težo ali v dobri kondiciji, z jogo lahko zmeraj umirite svoj um in okrepite telo. Ne pustite se prestrašiti zapleteni terminolgiji in na videz kompliciranim položajem – verjemite, joga je za vsakogar!

Večerni tek

Ko se poletno sonce skrije na zahodu, je čas, da obujete športne copate in se odpravite na sproščujoč večerni tek. Temperature se ob koncu dneva spustijo ravno toliko, da lahko z enostavno telesno aktivnostjo pozabite na stres in tegobe preteklega dneva in v naslednji dan stopite dobre volje in se na splošno počutite odlično.

Izlet s kolesom

Suho vreme je priložnost, da izkoristite katero od številnih kolesarskih poti širom Slovenije. Rahel vetrič vas bo še dodatno ohladil in vam dajal moči za premagovanje razdalje, ki si jo boste zadali. Priporočamo, da si izlet popestrite in si za cilj izberete takšno destinacijo, kjer lahko utrujene noge po koncu vrtenja pedal tudi malce namočite v jezeru ali reki – možnosti je res veliko.

Izlet v naravi

Naravne lepote Slovenije obljubljajo številne dogodivščine; od osvajanja Julijskih vršacev do odkrivanja kraškega podzemlja. Hladen gorski zrak bo poskrbel, da boste vsaj za trenutek pozabili na vročino asfalta iz mestnih središč, obisk katere od kraških jam pa bo služil kot odlična oblika zaščite pred žgočim poletnim soncem.

Odbojka na mivki

Oblecite kratke hlače ali kopalke in že ste pripravljeni, da se s prijatelji pomerite v odbojki na mivki. Medtem ko boste z neubranljivimi servisi nasprotno ekipo spravljali v obup, se boste tudi odlično zabavali. Pri tem pa seveda poskrbite, da bo koža primerno zaščitena pred močnimi sončnimi žarki.

PS: Ne pozabite oddati svoje aktivnosti in slediti svojemu ravnovesju!