5 tekaških prireditev v septembru

Dober mesec pred naslednjim vrhuncem projekta, 22. Ljubljanskim maratonom, se Predani korakom obračamo h gibalnem delu našega ravnovesja. V naših koledarčkih so se znašle tiste tekaške prireditve, s katerimi bomo pilili svojo tekaško pripravljenost in splošno kondicijo.

Kako se dobro pripraviti na najtežje tekaške preizkušnje, smo že pisali v prejšnji sezoni. Nasvete, ki bodo koristili marsikateremu rekreativnemu tekaču, lahko preizkusite tudi na enem izmed spodnjih tekaških dogodkov. Za vsakega se najde pravšnja preizkušnja, ne glede na vašo trenutno tekaško pripravljenost. Po opravljeni preizkušnji ne pozabite oddati aktivnosti in preveriti svojega metra ravnovesja.

1. Uradne priprave na Ljubljanski Maraton

različne lokacije |  september in oktober 2017

Projekt uradnih priprav na Ljubljanski maraton (zgornja fotografija) združuje tekače po vsej Sloveniji in že sedem mesecev pred Volkswagen Ljubljanskim maratonom ponuja strokovno pripravo in vzbuja dodatno motivacijo. Jesenski del priprav se je začel 1. septembra, toda ni prepozno, da se priključite vseslovenski tekaški skupnosti.

2. Tek pod Pohorjem 2017

Hoče |  sobota, 16. 9. 2017

Občina Hoče-Slivnica v soboto, 16. 9., prireja premierni Tek pod Pohorjem in vabi tekače na 10-kilometrsko preizkušnjo mimo slivniških ribnikov, vinogradov in razglednih poti. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, ki se bodo lahko pomerili v otroški tekaški preizkušnji, prav tako pa bo organiziran animacijski program.

Brezplačno startnino za Tek pod Pohorjem si lahko zagotovite preko sodelovanja v naši nagradni igri. Začnite tukaj!

Po opravljeni preizkušnji ne pozabite oddati vaših aktivnosti na naši spletni strani in preveriti svojega metra ravnovesja.

3. Tek Barje 2017

Bistra |  sobota, 16. 9. 2017

Tekači iz osrednjega dela Slovenije se boste razveselili Teka Barje 2017, ki poteka po javnih makadamskih cestah Ljubljanskega barja. Tekači od letnika ‘88 naprej se boste lahko pomerili na 5.320 in 8.790-metrski krožni trasi, medtem ko bodo za mlaše udeležnece pripravljene trase v dolžini 500, 1.000 in 2.000 metrov.

4. Tek za Kranj 2017

Kranj |  sobota, 23. 9. 2017

Tek za Kranj 2017 bo potekal kot zaključna prireditev Športnega festivala Kranj 2017. Tekaška prireditev ponuja preizkušnji na 3,3 in 10 kilometrov mimo glavnih kranjskih znamenitosti, spremljal pa jo bo tudi dobrodelni štafetni Tek za moške (3 x 3,3 km).

Se pripravljate na Ljubljanski maraton? Preberite nekaj zanimivosti, ki jih doslej (morda) še niste poznali.

5. Medvoški tek

Medvode |  sobota, 30. 9. 2017

Zadnji vikend v septembru bo rezerviran za Medvoški tek, ki bo na sporedu že 6. leto. Razdalje na 5, 10 in 20 kilometrov bodo pravi test za vsakega tekača in pokazatelj telesne pripravljenosti pred največjim tekaškim dogodkom v Sloveniji, Ljubljanskim maratonom.