­čÄČ VIDEO | Ambasadorji zdravega duha v zdravem telesu na 22. Ljubljanskem maratonu

Z malo, srednjo ali veliko preizku┼ínjo je 22. Ljubljanski maraton do┼żivel vrhunec. Teka─Źi iz ve─Ź kot 50 dr┼żav so v nedeljo, 29. oktobra, zasedli slovensko prestolnico in dokazali sebi ter ostalim, da zmorejo. Tudi┬á─Źlani na┼íe ekipe #PredaniKorakom. Nekateri so pri tem ┼że ÔÇśstari ma─ŹkiÔÇÖ, nekateri novinci, prav vse pa je vzdu┼íje na dan maratona posrkalo v svoj vrtinec teka┼íke energije, od koder so ─Źrpali mo─Ź za svojo razdaljo.

┼áe pred nedeljskimi teki smo┬áuresni─Źili sanje ┼íestim otrokom, ki si nikoli niso predstavljali, da bodo del kak┼íne teka┼íke prireditve. Zato, ker za njih korak ni tako samoumeven. Ko pa se sanje spremenijo v resni─Źnost na dogodku, kot je Ljubljanski maraton, je to ┼íe toliko ve─Ź vredno. Z mislijo na te in ostale otroke, ki jim gibanje ni samoumevno, smo z ekipo na ┼ítartu naslednji dan razmi┼íljali o vsakem koraku teka┼íke preizku┼ínje, ki je bila pred nami. Do┼żiveli smo pravi teka┼íki praznik.

Če ste bili z nami na 22. Ljubljanskem maratonu, pa le oddajte aktivnost v meter ravnovesja.

Seveda pa nismo pozabili na ravnovesje med gibanjem in kulturo. Za zdrav duh v zdravem telesu je poskrbela┬áglasbena to─Źka Predani korakom. Zadnje metre do cilja je maratoncem pomagal premagovati kvartet pozavn Akademije za glasbo v Ljubljani.

Povzetek dogajanje, ki smo ga na Ljubljanskem maratonu do┼żiveli Predani korakom, si oglejte v spodnjem videu.