🎬 VIDEO | Ambasadorji zdravega duha v zdravem telesu na 22. Ljubljanskem maratonu

Z malo, srednjo ali veliko preizkušnjo je 22. Ljubljanski maraton doživel vrhunec. Tekači iz več kot 50 držav so v nedeljo, 29. oktobra, zasedli slovensko prestolnico in dokazali sebi ter ostalim, da zmorejo. Tudi člani naše ekipe #PredaniKorakom. Nekateri so pri tem že ‘stari mački’, nekateri novinci, prav vse pa je vzdušje na dan maratona posrkalo v svoj vrtinec tekaške energije, od koder so črpali moč za svojo razdaljo.

Še pred nedeljskimi teki smo uresničili sanje šestim otrokom, ki si nikoli niso predstavljali, da bodo del kakšne tekaške prireditve. Zato, ker za njih korak ni tako samoumeven. Ko pa se sanje spremenijo v resničnost na dogodku, kot je Ljubljanski maraton, je to še toliko več vredno. Z mislijo na te in ostale otroke, ki jim gibanje ni samoumevno, smo z ekipo na štartu naslednji dan razmišljali o vsakem koraku tekaške preizkušnje, ki je bila pred nami. Doživeli smo pravi tekaški praznik.

Če ste bili z nami na 22. Ljubljanskem maratonu, pa le oddajte aktivnost v meter ravnovesja.

Seveda pa nismo pozabili na ravnovesje med gibanjem in kulturo. Za zdrav duh v zdravem telesu je poskrbela glasbena točka Predani korakom. Zadnje metre do cilja je maratoncem pomagal premagovati kvartet pozavn Akademije za glasbo v Ljubljani.

Povzetek dogajanje, ki smo ga na Ljubljanskem maratonu doživeli Predani korakom, si oglejte v spodnjem videu.