»Dovolite si, kar drugje ni dovoljeno.«

V soboto, 8. junija, ob 17.30 bodo Križanke prizorišče otroškega gledališko-gibalnega performansa Predani korakom. Režiserka Lea Kukovičič (na fotografiji v sredini) nam je pred sobotnim dogodkom razkrila nekaj zanimivosti. Prepričana je, da bo tudi letošnja prireditev nekaj posebnega. Vas zanima, zakaj? Preberite v spodnjem intervjuju.

Pred nami je druga otroška gledališko plesna prireditev Predani korakom. Lanskoletni dogodek je navdušil občinstvo. Kaj je vam najbolj ostalo v spominu?
V spominu ostaja zaključna predstava v Križankah in pa seveda otroci, nastopajoči, performerji. Vsi so pustili ogromen pečat. In se jih to leto veselim znova.

V čem se letošnja delavnica oz. performans razlikuje od lanske?
Razlikuje se predvsem v tem, da bo letos potekala ob glasbi »v živo«. Spremljal nas bo godalni orkester pod vodstvom dirigentke Ksenije Trotovšek Brlek. Ekipa ustvarjalcev letos ne bo čisto slovenska, koreograf namreč prihaja iz Slovaške. Razlikuje pa se tudi v tem, da na delavnico prihajajo letos drugi otroci kot lansko leto, kar že takoj za seboj potegne precejšnje razlike. Spletla se bodo različna prijateljstva, na odru bo potovala drugačna energija. Seveda pa se tudi sam koncept predstave razlikuje od lanskega. Več za enkrat še ne bom razkrila, saj upam, da se vidimo na predstavi v Križankah.

Otroški gledališko-gibalni performans (8. juni, ob 17:30 v Križankah) je namenjen vsem generacijam. Vstop je prost, brezplačne vstopnice si zagotovite na blagajni Križank.

Nam lahko poveste kaj več o številu nastopajočih, trajanju gledališko-gibalnega performansa Predani korakom …?
Če seštejemo tiste, ki bodo na odru – performerje in glasbenike pod njim, je skupno število okoli 42. To število, kot boste lahko videli v Križankah, bo zelo pomembno za predstavo. Predstava sicer ne bo trajala 42, ampak okoli 25 minut. Pri čemer je potrebno izpostaviti, da performans nastaja 5 dni, po 3 ure na dan.

Za konec. Kakšno je vaše sporočilo gledalcem letošnje predstave? Zakaj si velja ogledati gledališko-plesno prireditev Predani korakom?
Sporočilo gledalcem letošnje predstave je predvsem, da se prepustijo nastopajočim in da so odprti za drugačnost. Dovolite si, kar drugje ni dovoljeno. Prihaja predstava, ki krši pravila. Predstavo pa si je vsekakor vredno ogledati zaradi neverjetih nastopajočih mladih performerjev, tako tistih na odru, kot glasbenikov pod njim.