📸 Foto | Pasti teka z Blažem

Za nami je dogodek Pasti teka z Blažem, kjer se je naš tekaški strokovnjak Blaž Strožer prvič srečal z ekipo Predani korakom, ki jo bo skozi dogodke pripravljal na Ljubljanski maraton. “Na dogodku smo opozorili na vse pasti, v katere se pogosto ujamejo rekreativni tekači,” je dejal Blaž.

Člani ekipe so v Mariboru spoznali marsikatero zanimivost in skrivnost teka, preverili svoje tekaške sposobnosti, prav tako pa ni manjkalo sprostitve in okrepčila ter napitka z elektroliti – za boljšo hidracijo.

Tek kot obliko rekreacije smo secirali na trenažni proces, kjer smo se pogovarjali tudi o tem, kaj se dogaja v telesu in organizmu med in po treningu. Temu smo dodali tudi prehrano, kaj in kdaj jesti, kar je zelo pogosto vprašanje rekreativcev. Na aktivnem delu smo razložili, kaj je to propriocepcija in stabilnost trupa in kako vpliva na tek. Naredili smo tudi nekaj osnovnih vaj za razvijanje stabilnosti trupa. Seveda pa smo se poglobili tudi v tehniko teka ter opravili celoten izbor vaj za izboljšanje le-te,” je po koncu povedal Blaž Strožer.