­čôŞ Fotozgodba | Prekmurje

Z Malimi avanturami se trudimo ne po─Źeti stvari na prvo ┼żogo. Mislim, da nam je z zadnjo Malo avanturo to ponovno uspelo. Mura in Prekmurje sta lepa in spokojna. Idealna za aktiven oddih in pustolov┼í─Źino.

"V dobrih dveh urah sva prekolesarila 42 kilometrov od sicer 458 kilometrov dolge kolesarske steze."

Prvi dan sva s Katjo iz Zavarovalnice Sava za─Źela na ┼áentilju, kjer naju je tik za mejo ─Źakala Murska kolesarska pot. V dobrih dveh urah sva prekolesarila 42 kilometrov od sicer 458 kilometrov dolge kolesarske steze, ki se vije ob celotni dol┼żini reke Mure.

"Avstrijci imajo izjemno dobro kolesarsko infrastrukturo, ki nam je lahko za zgled."

U┼żitek je, ko si na stezi sam in ni treba ves ─Źas poslu┼íati prometa, ampak se lahko sprosti┼í ob zvokih narave. Avstrijci imajo izjemno dobro kolesarsko infrastrukturo, ki nam je lahko za zgled.

Ker Mura pri nas te─Źe po ravnini, imamo ob─Źutek, da bi morala biti po─Źasna reka, a je vse prej kot to. Predvsem na za─Źetku poletja ima zahvaljujo─Ź taljenju snega najve─Źji vodostaj. Dobra stran tega je, da skoraj ni treba veslati, po drugi strani pa je nevarnej┼ía in je potrebno ve─Ź na─Źrtovanja, saj se┬áne more┼í kar tako ustaviti.

Drugi dan Male Avanture smo s kanujem odrinili v Radgoni (tik za mejnim mostom levo) in v dobrih┬ádveh urah priveslali do Otoka ljubezni pri I┼żakovcih.

Za tretji dan sem si pustil malenkost dalj┼íi kolesarski krog. 90 kilometrov od Murske Sobota mimo Beltincev do Lendava. Sledil vzpon na Lendavske gorice in Vinarium, nato pa sem se prek Mad┼żarske vrnil nazaj v Slovenijo. Skozi Bogojino, vas v kateri stoji Ple─Źnikova cerkev, nazaj v Mursko Soboto.

Ob kolesarjenju se mi je zdelo, kot da do┼żivljam pravo Prekmurje. ─îudovita ravnina, ┼żitna polja in pripekajo─Źe sonce. Zdi se mi, da je Prekmurje zaradi nekoliko odro─Źnej┼íe lege in slab┼íe povezanosti z javnim prevozom neupravi─Źeno zapostavljeno. Ponuja zares veliko in za razliko od nekaterih drugih delov Slovenije, je (za sedaj) v Prekmurju enostavno najti svoj mir.

Prekmurje ─Źaka!