Gledališko-gibalni performans Predani korakom

Eden od vrhuncev projekta Predani korakom v letošnjem letu je gledališko-gibalna delavnica, ki se bo zaključila z otroškim performansom Predani korakom. Predstava se bo odvila v soboto, 8. julija, ob 17.30, v sklopu Festivala Ljubljana v Križankah. Podobno kot lani bo tudi letošnja izvedba nastala v sodelovanju z Zavarovalnico Sava, URI Soča, Festivalom Ljubljana in ambasadorjem projekta Predani korakom, dramskim igralcem Jernejem Šugmanom.

Lanskoletna izkušnja, ko smo otrokom URI Soča omogočili, da sodelujejo pri izvedbi predstave Predani korakom in se v sklopu Festivala Ljubljana preizkusijo na odru Križank je bila izjemna. Tako smo bili navdušeni, da smo se odločili, da letos storimo enako.

Zavarovalnica Sava bo letos sredstva v višini 12.000 evrov z veseljem namenila za izvedbo enega od vrhuncev projekta – za gledališko-gibalne delavnice in produkcijo otroške gledališke plesne prireditve Predani korakom, ki se bo v sklopu Festivala Ljubljana v Križankah odvila 8. julija.

Letošnja zgodba

Predani korakom pripoveduje o svetu, obrnjenem na glavo. O trenutku, ko na novo odkriješ stvari in pravila postaviš pod vprašaj. Predvsem pa trenutek o veso(e)lju in svetu, ki ni sam sebi namen, ampak vanj povabi tudi druge. Režiserka je tudi letos Lea Kukovičič.

Po lanskoletni nepozabni izkušnji smo prepričani, da tudi letošnja predstava nikogar ne bo pustila ravnodušnega. Se vidimo 8. julija v Križankah!

Delavnica (potekala bo v Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, med 3. in 7. julijem.) in prireditev – lanskoletne video utrinke priprav lahko podoživite tukaj – sta namenjeni vsem šolskim otrokom, ki imajo veliko željo po izražanju in povezovanju. Ti se bodo prepustili umetniškemu navdihu in ob spremljavi žive glasbe otroškega godalnega orkestra Glasbene šole Ljubljana Moste – Polje za en dan postali zvezde odra.

Prireditev za vse

Otroški gledališko-gibalni performans, ki bo v soboto, 8. junija, ob 17.30 v Križankah, je namenjen vsem generacijam. Vstop na prireditev je prost, brezplačne vstopnice pa si zagotovite na blagajni Križank. Po lanskoletni nepozabni izkušnji smo prepričani, da tudi letošnja predstava nikogar ne bo pustila ravnodušnega!

Gledalcu na pot: izhodišča predstave

Svetu, obrnjenem na glavo.
Trenutek, ko na novo odkriješ stvari in pravila postaviš pod vprašaj.
Trenutek o veso(e)lju in svetu, ki ni sam sebi namen, ampak vanj povabi tudi druge.
Odtujenost, tujstvo, drug planet, brez pravil.
Otroška utopija.
Vesoljci so del nas – z našega planeta.
Kako postaneš super heroj, kaj za to potrebuješ?
Svet brez odraslih: sladoled za zajtrk, sneg na odru sredi poletja, v pižami v šolo.
Kako se vrti svet nazaj? Kako se vrti vrtiljak?
Namesto vprašanja ZAKAJ, si je potrebno zastaviti vprašanje ZAKAJ NE?
Svet brez meja.
Vsak ima svojo moč.
Brez nadzora, brez pravil.
Moj svet naj ostane večno odkrit.

Napovednik predstave:

Vrhunce z lanskoletne predstave Predani korakom si lahko ogledate tukaj.