Izjemna predstava Predani korakom s pomembnim sporočilom

V soboto (27.8.2016) smo v sklopu projekta Predani korakom z istoimenskim plesno-gledališkim performansom doživeli enega izmed vrhuncev. V režiji Lee Kukovičič in povezovalca dogodka Jerneja Šugmana, je 10 gibalno oviranih otrok dobilo priložnost pokazati čarobno moč, ki se skriva prav v vsakemu.

“Pazi na svoj korak!”

Tako so otroci v ljubljanskih Križankah opomnili številno občinstvo, da noben korak, ki ga naredimo v življenju, ni samoumeven. Skozi intimno predstavo na velikem odru Festivala Ljubljana, katere navdih je bila zgodba o princesi Sisi, so otroci odkrili moč, pogum in kako vztrajati na svoji začrtani poti – vse do končnega cilja.

Igra, ples in zabava otrok na odru; vse to je poskrbelo, da je se je vsak obiskovalec za trenutek ustavil. Ustavil in pomislil na vse drobne trenutke, ki gredo mimo nas. Trenutke, ko nam nekdo nameni topel nasmeh, ko slišimo prijazno besedo. Trenutke, ko si dovolimo čutiti in okušati nove stvari. Za te trenutke živimo in za te trenutke smo Predani korakom!

Mi ostajamo #PredaniKorakom še naprej! V iskanju ravnovesja, ki ga ponazarja pregovor (in naš moto) “zdrav duh v zdravem telesu” še naprej zbiramo – tako gibalne kot kulturne – korake za dober namen!