Predani korakom 2013

Zavarovalnica Tilia je že v letu 2013 v sodelovanju s Volkswagen 18. Ljubljanskim maratonom pripravila pobudo »Predani korakom« v okviru katere je želela izpostaviti pomen prav vsakega koraka, ki vodi do končnega cilja, tako na največjem tekaškem dogodku v Sloveniji, kot v življenju nasploh.

Z dobrodelno usmerjeno akcijo je bil namen opozoriti, da v naši družbi obstajajo mnogi, ki jim s skupno pomočjo lahko olajšamo korake, morda celo prve v življenju.

Vsak tekač ali tekačica je lahko korake, ki jih je nameraval preteči na 18. Ljubljanskem maratonu, podaril v dober namen in to z enostavnim vpisom svoje štartne številke na uradni spletni strani dogodka. Avtomatski program je zaznal štartno številko in pretečeno razdaljo pretvoril v podarjene korake.

Cilj in namen akcije je bilo med tekači in tekačicami maratona zbrati 5 milijonov korakov in s tem bi Zavarovalnica Tilia namenila donacijo v vrednosti 5.000,00 EUR Pediatrični kliniki za nakup pulznih oksimetrov za spremljanje določenih življenjskih funkcij bolnih otrok ter lučke za presvetlitev – aparata za iskanje žil pri dojenčkih za odvzem krvi.

Akcija je zaživela na uradni spletni strani www.ljubljanskimaraton.si v torek, 8. oktobra 2013, in s pomočjo tekačev in tekačic smo že v nekaj urah dosegli cilj, po dveh tednih akcije pa je 1064 tekačev in tekačic podarilo neverjetnih 31.492.270 korakov. Pediatrični kliniki smo tako skupaj uspeli zagotoviti zelo potrebne naprave, ki bodo olajšale prve življenjske korake dojenčkov in otrok. Zavarovalnica Tilia, pobudnik akcije, pa je bila nad odzivom tako navdušena, da je svojo donacijo kar podvojila in bo tako Pediatrični kliniki podarila 10.000,00 € !

Celotno akcijo smo zabeležili v kratkem filmčku, ki si ga lahko ogledate spodaj: