Predani korakom 2015

Dobrodelni projekt Predani korakom poteka v sodelovanju z Zavarovalnico Tilia, Ljubljanskim maratonom, rehabilitacijskim centrom URI Soča in ambasadorjem projekta dramskim igralcem Jernejem Šugmanom.

Sodelovanje med Zavarovalnico Tilia in Ljubljanskim maratonom, se je začelo že leta 2011, leta 2013 pa smo naredili pomemben skupni korak naprej, korake smo začeli šteti. Zasnovali smo skupno dobrodelno akcijo, poimenovano Predani korakom, s katero želimo poudariti pomen vsakega koraka, ki vodi do končnega cilja. Tako na največjem tekaškem dogodku v Sloveniji kot v življenju nasploh.

Želeli smo opozoriti, da v naši družbi obstajajo mnogi, ki jim lahko s skupnimi močmi olajšamo korake, morda celo pomagamo narediti prve v življenju. Začelo se je tako, da so vsi nastopajoči na 18. Ljubljanskem maratonu lahko z vpisom svoje štartne številke na uradni spletni strani dogodka podarili korake, ki so jih pretekli. Zavarovalnica Tilia je v sklopu projekta namenila 10 tisoč evrov ljubljanski Pediatrični kliniki za nakup pulznih oksimetrov za spremljanje nekaterih življenjskih funkcij bolnih otrok ter lučk, ki se uporabljajo za iskanje žil ob odvzemu krvi pri dojenčkih.

Akcija se je nadaljevala v letu 2014, z novim ciljem – zbrati dovolj korakov, da bi lahko skupaj prišli do Lune! Ambasador akcije je postal priljubljeni igralec Jernej Šugman, ki je pisal zanimiv blog in tudi postal zgled še neaktivnim ljudem, akcijo pa so popestrili videoposnetki na uradni spletni strani. Zavarovalnica Tilia je donirala 15 tisoč evrov za nakup posebnega tekočega traku s pripomočki za učenje hoje otrok s cerebralno paralizo, ki se učijo prvih korakov v rehabilitacijskem centru Soča.

V letu 2015 se je akcija skupaj z Jernejem in njegovimi dogodivščinami nadaljevala. V obdobju od 1.4.2014 do 30.10.2015 je 3395 tekačev in tekačic na naši spletni straniwww.predanikorakom.si podarilo 526.400.354 korakov – dovolj, da bi lahko premagali razdaljo do Lune! Zavarovalnica Tilia je v letu 2015 donacijo 15 tisoč evrov namenila za organizacijo štiridnevnega gibalnega kampa, namenjenega 38 otrokom iz Sočinega otroškega oddelka in njihovim sorojencem ali prijateljem.

Projekt Predani korakom je bil nagrajen z nagrado SPORTO 2014, kot najboljši sponzorski projekt leta v Sloveniji, in bil uvrščen v finalni izbor za najboljši sponzorski projekt v Evropi na tekmovanju ESA Awards v Londonu. To je dobrodošla potrditev pravilnosti tega, kar počnemo, a daleč od tega, da bi bilo to za nas najpomembnejše. Medtem ko je za zdrave ljudi zmožnost hoje tako samoumevna kot dihanje, je za nekatere sleherni korak velika zmaga. Prav je, da jim pri tem pomagamo. Tihi občutek zadovoljstva, ki ga taka pomoč prinaša, je izjemno bogato plačilo.

Oglejte si video, ki ponazarjanaše aktivnosti in dogodivščine Jerneja Šugmana v letu 2015: