Predani korakom 2017: Letos menjamo štetje korakov za vaše dobro počutje

Pred nami je peta sezona dobrodelnega projekta Predani korakom, ki prinaša kopico novosti in zanimivosti, v ospredje pa postavlja predvsem iskanje vašega (popolnega) ravnovesja med gibanjem in kulturo.

Od začetka do danes

Začetki segajo v leto 2013, ko smo pričeli z zbiranjem korakov za pomoč gibalno oviranim otrokom, in skozi čas uspeli zbrati dovolj korakov, da bi zmogli razdaljo do lune in nazaj. Vsako leto smo s skupno predanostjo Zavarovalnice Sava, Ljubljanskega maratona, URI Soče, ambasadorja projekta Jerneja Šugmana in lani tudi Festivala Ljubljana tem otrokom podarili občutek, da zmorejo več. Podarili smo jim razne naprave za učenje hoje in neprecenljive trenutke in izkušnje, ki jih zagotovo ne bodo pozabili nikoli.

Z lansko pridružitvijo Festivala Ljubljana smo projektu dodali tudi kulturno noto ter vse skupaj »začinili« s sloganom Zdrav duh v zdravem telesu, kaj je pravzaprav njegovo poslanstvo.

Vsakoletna zaključna prireditev z otroki nam da vedeti, da delamo prav. Srce nam pravi, da delamo dobro. In vedno znova se odločimo, da bo tako tudi v prihodnje.

Tu je nova sezona. Polna novosti … Boste tudi vi z nami?

Število korakov menjamo za vaše dobro počutje

Ker smo v vseh teh letih zbrali tako rekoč nešteto (predvsem tekaških oziroma gibalnih) korakov in premagali vse (ne)mogoče razdalje, je pred nami nov izziv. Izziv, ki marsikomu v današnjem hitrem tempu povzroča preglavice: kako najti primerno oziroma popolno ravnovesje med gibanjem in kulturo.

Meter ravnovesja bo zabeležil vaše gibalne in kulturne aktivnosti ter vam pokazal, kakšno je vaše trenutno (ne)ravnovesje.

Odločili smo se, da ne bomo več sledili številu narejenih korakov (številk je v življenju že tako preveč), ampak bomo na zabaven način pomagali vam, da se ‘spravite’ v ravnovesje. S kakršnimkoli gibanjem in kulturno dejavnostjo. ? Tako lahko ob spletni prijavi na zelo enostaven način oddate svojo gibalno ali kulturno aktivnost v nekaj korakih. Ker živimo v digitalnem svetu, je zadeva primerna za vse naprave in opušča dosedanje (priznamo, dolgotrajno) nalaganje tekaških datotek.

Kako? Z metrom ravnovesja. ?

Meter ravnovesja bo vašo aktivnost zabeležil in vam pokazal, kakšno je vaše trenutno (ne)ravnovesje. S tem vam bo na zanimiv način z ‘Jernejevim nasvetom’ olajšal odločitev, ali je naslednji dan bolj primeren za obisk koncerta ali fitnesa. Vse bo torej usmerjeno k temu, da uravnotežimo življenje in smo tako lažje kos vsakodnevnim izzivom.

Gibanje
Kultura

Skupnost Predani korakom

Skoraj 1500 nas je. ? Če želite tudi vi sebe ‘spraviti’ v ravnovesje in delati dobro, se nam pridružite. Za beleženje aktivnosti je potrebna prijava, če ste že registrirani, ali registracija, če še niste. Lahko tudi s Facebook računom.

Vsekakor obiščite našo prenovljeno spletno stran ter prispevajte k skupnemu številu aktivnosti celotne skupnosti Predani korakom.

Ohranjamo pa dober namen

Kljub spremembam v načinu pa naše poslanstvo ostaja nespremenjeno – s tem, ko skrbimo za vaše dobro počutje, namreč namenjamo sredstva v dobrodelne namene. Tudi letos želimo gibalno oviranim otrokom omogočiti posebno gibalno/kulturno izkušnjo.

Naše poslanstvo ostaja nespremenjeno. Tudi letos želimo gibalno oviranim otrokom omogočiti posebno izkušnjo.

Ker je nas in vas lanska izkušnja, ko smo otrokom URI Soča dali možnost, da sodelujejo pri izvedbi predstave Predani korakom in se tako prvič v življenju preizkusijo na odrskih deskah Križank, tako navdušila in ganila, smo se odločili, da letos storimo enako. Letošnja sredstva v višini 12.000€ bo Zavarovalnica Sava tako namenila za izvedbo enega od vrhuncev projekta, gledališko-gibalne delavnice in produkcijo otroške gledališke plesne prireditve Predani korakom, ki se bo v sklopu Festivala Ljubljana v Križankah odvila 8. julija letos.

Zato …

Iščite vaše ustrezno ravnovesje, najdite svoj zdrav duh v zdravem telesu ter s tem pomagajte, da tudi tisti, ki tega ne zmorejo sami, naredijo svoj (prvi) korak.

Hvala vsem, ki nam boste pomagali.