Predani korakom 6 otrokom omogočili udeležbo na Ljubljanskem maratonu 2017

Projekt Predani korakom je namenjen otrokom, ki jim preprost človeški korak ni vselej samoumeven. Kaj je lepšega, kot prav njim narisati nasmehe na obraze in jim pomagati doseči stvari, o katerih so doslej le sanjali? 🙂 Po uspešni predstavi Predani korakom, ko so se otroci preizkusili na odrskih deskah Križank, so sanje postale resničnost tudi na drugem vrhuncu sezone – letošnjem 22. Ljubljanskem maratonu.

Medtem ko ste se številni tekači pripravljali na svoj nedeljski nastop na letošnjem Ljubljanskem maratonu, smo mi na sobotne teke pospremili 6 otrok iz URI Soča. Miha, Bor in Kris so otroci, katerih vsakdanji spremljevalec je invalidski voziček in so se teka na Ljubljanskem maratonu udeležili že peto leto zapored. Preostali pa so se teka udeležili prvič, a so na svoj dosežek prav tako izjemno ponosni. Na maraton jih bodo vedno spominjala priznanja in kolajne, ki so jih dobili. Bravo naši mali junaki!

Za pomoč pri njihovem podvigu se zahvaljujemo 10 študentom Pedagoške fakultete (smer Specialna in rehabilitacijska pedagogika) in profesoricama Maji Burian in Tjaši Filipčič, ki sta skrbeli, da je vse potekalo tako, kot mora.