Predani korakom v letu 2019

Leto 2019 je bilo za Predane korakom ponovno zelo pestro in polno raznolikih aktivnosti, izvedli pa smo tudi več kot 10 dogodkov, s katerimi spodbujamo zdrav življenjski slog, skrbimo za pravo razmerje med delom in aktivnim prostim časom, ne pozabimo pa niti na dobrodelno noto našega poslanstva.

Predstava Predani korakom in tek OPP na Ljubljanskem maratonu

Vsako leto se še posebej neučakano veselimo Predstave Predani korakom in teka OPP, ki imata posebno mesto v naših srcih, saj v glavnih vlogah nastopajo gibalno ovirani otroci iz URI Soča. 

Predstava Predani korakom je bila ponovno eden od vrhuncev poletja, saj nam je skupaj s Festivalom Ljubljana in URI Sočo tudi letos uspelo gibalno oviranim otrokom pričarati najbolj nepozabno odrsko izkušnjo v dodobra napolnjeni ljubljanski Operi. Teden pred predstavo so otroci zavzeto obiskovali plesne delavnice, kjer so skupaj s koreografom Miho Podrepškom sestavili čudovito predstavo z naslovom Življenje je cirkus, na pripravah in odru pa se jim je pridružil še Lado Bizovičar

Tek oseb s posebnimi potrebami na Ljubljanskem maratonu smo letos preživeli v družbi Roka, Bora, Krisa in Mihe iz URI Soča. Fantje so se v družbi našega ambasadorja Marina Medaka najprej dobro ogreli in z njim poklepetali, za tem so se skupaj pogumno podali na del proge Ljubljanskega maratona, ob koncu našega druženja pa so se razveselili še priznanj, ki jim jih je podelil Marin. V ponos nam je, da smo bili ponovno del tega navdihujočega dogodka in mladim fantom omogočili posebno izkušnjo na Ljubljanskem maratonu.

Male avanture

Naš ambasador Marin Medak je v letu 2019 na štirih Malih avanturah poleg slovenskega Prekmurja in Kočevskega, raziskoval še skrite kotičke hrvaškega Kvarnerja in italijanske Furlanije-Julijske krajine.

Marinove dogodivščine ste lahko v živo spremljali na Instagramu in si jih kasneje ogledali v videih, po vsaki Mali avanturi pa je Marin pripravil tudi izčrpne vodiče, fotozgodbe in druge vsebine, katerih namen je prelepe skrite kotičke predstaviti ostalim izletnikom ter jim olajšati organizacijo in priprave na podobne podvige. Videje z letošnjih Malih avantur si vas je v letu 2019 ogledalo več kot 75.000, kar je skoraj trikrat več kot v letu prej.

Tekaški treningi in 24. Ljubljanski maraton

Naša tekaška ekipa se že tradicionalno udeležuje Ljubljanskega maratona, na katerega se člani zavzeto pripravljajo več mesecev in tudi letos smo se pod vodstvom tekaškega trenerja Blaža Strožerja srečevali na treningih v Mariboru, Novem mestu in Ljubljani, ki pa so bili na žalost sicer manj obiskani kot v prejšnjih letih. Toliko večji odziv smo zato prejeli na video, ki smo ga pripravili o dogajanju na Ljubljanskem maratonu in teku OPP, saj je dosegel kar 24-krat več ogledov kot video iz leta 2018!

Razveselili smo vas tudi z nekaj nagradnimi igrami, v katerih smo podelili startnine za Novomeški polmaraton in Ljubljanski maraton, na katerem so se naši člani še posebej odlično odrezali.

Biti “Predan korakom” pomeni biti predan in hvaležen za vsak korak, ki nam je omogočen ter skrbeti za ravnovesje med delom in aktivnim prostim časom, ki je pogosto tisto, na kar pozabimo. Naši vtisi o letu 2019 so izjemno pozitivni in veseli smo, da ste se nam pridružili pri skrbi za zdrav življenjski slog, v letu 2020 pa načrtujemo nekaj zanimivih sprememb in upamo, da boste z nami še naprej stopali avanturam naproti.