Tim-Kevin Ravnjak: Ljubljanski maraton imam v načrtu

Tim-Kevin Ravnjak je predan športnik. Čudežni deček v deskanju prostega sloga je svojo prvo zmago v svetovni konkurenci dosegel že leta 2007 na Burtonovi AM turneji. Od tedaj dalje je postal Tim-Kevin kar trikrat zapored zmagovalec skupnega seštevka.

Njegovi uspehi so se nadaljevali tudi kasneje, ko je leta 2010 osvojil 2. mesto na Burton Junior Open v kar dveh kategorijah. Samo leto zatem je v istem tekmovanju celo zmagal v kategoriji slopestyle. V krstnem nastopu na svetovnem prvenstvu leta 2011 se je uvrstil na 25. mesto, toda ni trajalo dolgo, da se je uvrstil med samo svetovno elito deskarjev na snegu. Medtem ko je na premiernem nastopu na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 dosegel visoko 8. mesto, je že leto kasneje, kot aktualni mladinski prvak, osvojil bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Kreischbergu.

Tima-Kevina Ravnjaka v zasledovanju njegovih uspehov sponzorira tudi Zavarovalnica Tilia in tokrat je namenil nekaj besed projektu #PredaniKorakom.

Koliko časa bi potreboval, da bi pretekel do Lune?
Na koncu pripravljalnega dela sezone bi potreboval malo manj časa kot sedaj.

Kaj so prve misli, ki se ti porodijo, ko slišiš pregovor »zdrav duh v zdravem telesu«?
Ob temu pregovoru vidim pozitivo. To razumem na način, da je potrebno, da sta in duh in telo v nekem ravnovesju in da sta za uspeh potrebna oba.

Katere aktivnosti raje oz. pogosteje prakticiraš – športne ali kulturne?
Definitivno športne.

Kakšen vpliv ima šport na tvoje življenje?
Šport ima na moje življenje zelo pozitiven vpliv. Vsekakor ni vedno lahko, saj se sploh v vrhunskem športu pogosto srečujemo z ovirami in negativnimi stvarmi, vendar pa sem mišljenja, da je potrebno vse to sprejeti in se skozi vse te izkušnje učiti.

… kaj pa kultura?
Iskreno povedano, se malo srečujem oz. posvečam kulturi, saj sem pri svojih letih 100-odstotno predan športu.

Katerega kulturnega dogodka se najbolj veseliš letos? Morda katerega v sklopu Festivala Ljubljana? Zakaj?
Vsekakor se bom udeležil kakšnega dogodka, ki je letos na programu Festivala Ljubljana, najbolj me zanima Festival na Ljubljanici. Že od nekdaj mi je reka Ljubljanica zelo všeč, zato si želim videti in doživeti nekaj takega, kot je to v sklopu festivala tam planirano.

Se boš v letošnjem letu udeležil kakšnega športnega tekmovanja, kot je na primer Ljubljanski maraton?
Zelo rad tečem, a moram reči, da se mi zaradi zelo pestrega urnika redko kdaj uspe udeležiti maratonov, je pa seveda v mojem interesu teči na Ljubljanskem maratonu.

Katero knjigo si prebral nazadnje? Bi katero priporočil?
Mob Rules by Louis Ferrante, zelo priporočam.

Na mladih svet stoji, pravimo. Zakaj moramo najmlajše spodbujati k ozaveščanju tako o kulturnem kot tudi športnem udejstvovanju?
Verjamem, da je treba našim najmlajšim nuditi izobrazbo, ki jih do neke starostne meje poučuje zelo splošno oz. široko. Pomembna je kultura, zgodovina in prav tako tudi šport. Mislim pa, da je zelo pomembno, da otrok sam pri sebi izrazi željo glede stvari, ki ga zanimajo in se v tej smeri tudi naprej razvija.