O projektu

Projekt Predani korakom, ki poteka v sodelovanju z Zavarovalnico Sava, Ljubljanskim maratonom, Festivalom Ljubljana in URI Soča spodbuja zmernost in uravnotežen način življenja, ki ga dosežemo s pravim razmerjem med delom in aktivnim prostim časom.

Namen projekta je spodbujanje zdravega življenjskega sloga Zdrav duh v zdravem telesu. Biti Predan korakom pomeni biti predan vsakemu koraku, ki ga v življenju naredimo v smeri k ravnovesju med delom in življenjem. Zato je na tej strani predstavljen unikaten meter, ki omogoča enostavno spremljanje našega ravnovesja med delom in aktivnim prostim časom.

Projekt Predani korakom ima tudi močno dobrodelno noto, saj vsako leto gibalno oviranim otrokom omogoči posebno gibalno/kuturno izkušnjo. Zavarovalnica Sava v sklopu projekta vsako leto podari 12.000 € za dober namen. Letošnja sredstva bodo v sodelovanju z URI Soča in Festivalom Ljubljana izkoriščena za organizacijo poletnih delavnic in produkcijo predstave Predani korakom z naslovom “Življenje je cirkus” za gibalno ovirane otroke, ki bo na sporedu v ljubljanski Operi.

Zavarovalnica Sava že več let sponzorira največjo tekaško in največjo kulturno prireditev v Sloveniji – Ljubljanski maraton in Festival Ljubljana. Aktivacija teh sponzorstev v sklopu projekta Predani korakom poteka že od leta 2013, kot poudarek predanosti vsakemu koraku, ki nas vodi po zastavljeni poti. V prvih dveh letih zbiranja tekaških korakov smo zbrali dovolj korakov, da bi lahko skupaj prišli do Lune, leta 2016 pa smo projektu v sodelovanju s Festival Ljubljana dodali še kulturno noto. Projekt je tri leta potekal tudi pod ambasadorstvom izjemnega človeka in dramskega igralca Jerneja Šugmana, ki je projektu in vsem vpletenim, še posebno otrokom iz URI Soča, za vedno pustil nepozaben pečat.

Zgodovina projekta:

2017 >> Zapisi Jerneja Šugmana
2016 >> tukaj
2015 >> tukaj
2014 >> tukaj
2013 >> tukaj