O projektu

Dobrodelni projekt Predani korakom poteka v sodelovanju z Zavarovalnico Sava, Ljubljanskim maratonom, Festivalom Ljubljana, URI Soča in ambasadorjem projekta dramskim igralcem Jernejem Šugmanom.

S povezovanjem gibanja in kulture je namen projekta spodbujanje življenjskega sloga Zdrav duh v zdravem telesu. Biti Predan korakom pomeni biti predan vsakemu koraku, ki ga v življenju naredimo v smeri k ravnovesju duhovnega in telesnega zdravja. Projekt je v letošnjem letu dobil unikaten meter ravnovesja, h kateremu naj bi vsak posameznik stremel.

Vsakdo, ki sodeluje pri projektu hkrati podpre tudi dobrodelno noto letošnjega projekta, ki bo otrokom omogočil posebno gibalno/kuturno izkušnjo. Zavarovalnica Sava namreč v sklopu projekta vsako podari 12.000 € za dober namen – letošnja zbrana sredstva bodo porabljena za organizacijo poletnih delavnic in produkcijo otroške gledališko plesne prireditve “Predani korakom” za gibalno ovirane otroke, ki bo v sodelovanju z URI Soča in Festivalom Ljubljana na sporedu v poletnem gledališču Križanke v soboto 8. julija popoldan.

Zavarovalnica Sava že več let sponzorira Ljubljanski maraton, največjo tekaško prireditev v Sloveniji in Festival Ljubljana, eno največjih kulturnih prireditev v Sloveniji. Projekt Predani korakom se je začel leta 2013, kot poudarek predanosti vsakemu koraku, ki nas vodi po zastavljeni poti, tako na največjem tekaškem dogodku v Sloveniji kot v življenju nasploh.

V dveh letih zbiranja tekaških korakov smo zbrali dovolj korakov, da bi lahko skupaj prišli do Lune. Projektu smo v sodelovanju s Festival Ljubljana v letu 2016 dodali še kulturno noto – saj kot pravi tudi Jernej Šugman, telesno gibanje ni vse. Slogan projekta je postal Zdrav duh v zdravem telesu. Štetje korakov smo unikinili, dodali pa unikaten meter ravnovesja, h kateremu naj bi vsak posameznik stremel.

Zgodovina projekta:

2016 >> tukaj
2015 >> tukaj
2014 >> tukaj
2013 >> tukaj